logo
HovedsideInnbydelseProgramAktiviteterPåmeldingMathislekene bilderOm MathisKontaktinfo


Litt mer om våre aktiviteter

Mathislekene har et bredt utvalg av aktiviteter og vi prøver så langt det er mulig å tilrettelegge for den enkelte.
Prøver også å motivere deltagere og ledere til å finne på aktiviteter.
Bandvogn: Mathislekene har en bandvogn med henger som er spesielt tilrettelagt for transport av rullestoler og personer med forflytning vansker. En tur med bandvogna er alltid populært.

Ski:Golsfjellet innbyr til flott ski opplevelser på onsdag hvert år har vi tur på programmet - her blir det korte og lange turer, for de som ikke kan gå på ski blir det tur med bandvogn og hundespann. Vi har en rekke skigåstativer og det er mange opp gjennom årene som har prøvd seg på ski for første gang i sitt liv. For de som ikke har ski har vi mulighet for å hjelpe med det.
Vi har også en del andre hjelpemidler til skigåing.

Skikonkurranser vi har er: langløype (ca 1 km flatt), kort løype (ca 500m flatt), kortkort løype (ca. 50m flatt) og skigåstativ med og uten ski.
I all våre konkurranser har vi lagt vekt på at det viktigste ikke er å vinne, men å delta. Det betyr at vi ikke har noen premiering. Den eneste premieringen vi har er deltagermedaljen til alle.
Det viktigste er å skape aktivitet og motivere til videre aktivitet også etter at Mathislekene er over.

Truger: har blitt et fast innslag på Mathislekene. Alle som ikke har prøvd truger burde nytte seg av sjansen her. Etterhvert har det blitt veldig populært og vi arrangerer en konkurranse med truger etter regler for special Olympic. Det vil si at vi har et innledene heat og tiden en får her danner grunnlag for finale heatet.
Truger egner seg spesielt godt til kortere og lengre turer utenfor løypene.

Aktivitets løype uten ski: i forbindelse med aktivitets løypa har vi tradisjon for å "pynte" oss litt ekstra. Mange synes dette er kjempegøy - det er helt frivillig om en vil kle seg ut eller ikke. Aktivitetene foregår i området rundt hotellet

Sosialt samvær: det sosiale har alltid vært en viktig del av Mathislekene enten vi samles rundt bålet ute med musikk og sang eller inne på dansegulvet.

Vinterkveld ute er et fast innslag - hvor vi går ut og opplever vinternatta.
Vi samles rundt bålet med Biggen som spiller opp til dans og allsang.
Fakkelbokser lager ei lysløype ut til bål plassen og alle som ikke kan gÃ¥ selv blir fraktet ut med Bandvogna.
Dessverre har vi måtte avlyse dette en del ganger de siste årene p.g.a. været.

Aktivitetskort: alle deltagere får hvert sitt aktivitetskort. På det kan de klippe for alle de aktivitetene de deltar på. Siste kvelden trekker vi ut noen av de som har ekstra mange klipp på kortet sitt som får en ekstra premie.

Hunde spann er først og fremst ment for de som har forflytnings vansker, men litt avhengig av vær og føreforhold har vi greid å gi et tilbud til alle som har hatt lyst.

Siste kvelden får alle deltagermedaljer.

Våre støttespillere:
Copyright © 2024 www.mathislekene.no. All right reserved. LOGG INN. Utviklet av Setpage.